Kundeservice er åben mellem kl. 9 - 16

Vi sender pakker på alle hverdage, bestilt senest kl 16:00
Tilbage til webshop

10 ting der gør ferien lettere for hund og ejer


Tips til ferien

Skal du på kør-selv-ferie med hunden, uanset om det er i Danmark eller mod varmere himmelstrøg, så er det altid rart at være på forkant med situationen, derfor har vi lavet en liste med 10 produkter som gør det let for dig at tage hunden med på ferie.

  • Transportkasse med vandskål
  • Krog til bilens bagklap - skaber ventilation i bilen
  • Transportabel drikkeflaske med skål med karabinhage
  • Jordspyd + Sporingsline
  • Førstehjælps kasse
  • Kølemåtte
  • Hjemmelige ting ( bamse, tæppe mm )
  • Aktivitetsbold eller aktivitetsspil
  • Lys og reflekser til halsbånd og snor
  • Godbids taske og rygsækUdflugt med hund

Tag gerne en god rygsæk med, hvis I skal på længere gåture med ophold. Pak de nødvendige ting til dig og din hund og tag sikkert på eventyr. Vi anbefaler altid, at hunden sidder i en sikker og godkendt transportkasse, som er fastspændt i bilen så den ikke kan flytte sig. Når man tager hunden med på ferien, så indebærer det ofte, at hunden er med på alle udflugterne. Her er et jordspyd en stor fordel at have med på turen. Den skrues blot ned i jorden, hvorefter du binder din sporingsline fast. Sporingslinen kan bindes op, så du selv kan bestemme, om du vil have hunden bundet i lang eller kort snor. En taske til godbidder og høm-høm-poseholder kan gøre tingene lettere for dig. Med den kan du let og simpelt have godbidder, høm-høm-poser og vandflaske med til hunden. Det hele kan hænges i dine bæltestropper på dine bukser eller på din rygsæk. 


Hund i sommervarmen

Er I rejst mod varmere himmelstrøg, eller måske vi er heldige med den danske sommer, så kan en kølemåtte eller en hundepool være en stor hjælp for din hund. Måtten køler hele tiden uden, at du skal fortage dig noget. Den er let at folde sammen, og den kan bruge inde som ude. Tag den med til standen, i bilen, eller hvor du skulle have behov for det. Din hund vil elske det kølige område, og du har ro i maven under ferien. Medbring også gerne en krog til bilens bagklap, den låser bagklappen, imens den er på klem. Det skaber luft og ventilation i bilen, hvilket er behageligt for hunden. Sørg altid for at din hund har adgang til vand i transportkassen. Sidder hunden i en sikkerhedssele på sædet, så skærm vinduerne for sol, tilbyd rigeligt med vand og læg gerne din kølemåtte på sædet, hvor hunden sidder. Efterlad ikke din hund i en varm bil, heller ikke selv om vinduerne er rullet ned. Selv om man parkerer bilen i skyggen, så flytter solen sig og opvarmer bilen.


Lys og reflekser også om sommeren

Lys og reflekser til hunden er en god ide at medbringe på ferien, også selv om det er sommer. Mange mennesker ved godt, at man skal medbringe refleksvest til bilens passager. Men har man hunden med på ferie, så har man også et ansvar for dens sikkerhed. Hvis uheldet er ude, og man er kørt i stykker sent aften eller om natten, så kan det tage tid, inden hjælpen er fremme, og hunden kan blive urolig og have brug for at komme ud af bilen. Derfor vil det være en stor fordel, at hunden har lys og reflekser på sin sele og snor. Vær OBS på, at nogle lande påkræver, at der er refleksveste i bilen til alle bilens passager. Dette er dog ikke et lovkrav for personbiler i Danmark.


Skab tryghed for hunden

Når man pludselig ikke er hjemme i vante omgivelser, og man oplever en masse nye ting under ferien, så kan det være rart med nogle ting, der virker hjemlige og skaber tryghed. Derfor vil det være rart for hunden, hvis man medbringer dens vante mad og vandskåle, dens kurv, bur, seng, eller hvad hunden sover i. Hundens vante legetøj kan også være en fordel at medbringe på ferien.


Hunde har brug for stimulation 

Timerne kan godt blive lange, når vi mennesker gerne vil ligge og sole os i sommervarmen. Tag derfor gerne noget aktivitet med til din hund, det vil den elske. En aktivitetsbold er en god leg for hunden, som den kan lege med næsten uden din hjælp. Er I mere til en aktivitet sammen, så prøv et aktivitetsspil til ferien. Du gemmer, og hunden finder - det vil skabe mange sjove øjeblikke for jer begge. Skal vi op i den helt aktive afdeling, så kan vi varmt anbefale en kastearm med tennisbold, så kan du kaste bolde langt ud i vandet, eller hen langs standen, og I kan begge gå trætte hjem. 


Førstehjælp til hunden

Det er en god idé at medbringe førstehjælpskasse til hunden samt dagligt medicin hvis den har behov for det ( de fleste mediciner skal have et medicin pas sådan at medicinen er godtkendt til at må medbringes ud af landet, dette er også gældende for recept pligtigt medicin for dit kæledyr ) , selvom det er en lille, rolig ferie, så kan der stadig ske uheld eller sygdom, derfor er det smart at have en førstehjælpskasse med til hunden. Hvis hunden har problemer, der kan give smerter, allergi eller lign så anbefaler vi, at man medbringer PN medicin til hunden. Det er ligeledes ikke en dum ide at medbringe Zoolac pasta, som kan gives i tilfælde af diarré eller maveproblemer. Det er så træls at skulle til en dyrlæge i udlandet, hvis man selv kunne have reddet situationen ved at være på forkant hjemmefra. Er du i tvivl om, hvad du bør medbringe af medicin, så tag en snak med din dyrlæge inden ferien. 


Potepleje er vigtig

Potepleje er vigtigt især under ferien. Hvad end I tager et smut på ski eller solbader ved kysten, så udsættes hundens poter for mange nye underlag. Måske går den meget i sne og salt, og så har poterne brug for ekstra pleje. En potestift er nem at medbringe i lommen og er hurtig at påføre hundens trædepuder. Er I taget til vandet og bader i saltvand, løber i sandet og går på den varm asfalt. Så slider det mere på poterne, end man tror, derfor kan du forebygge rifter og udtørret trædepuder ved at påføre en pote stift eller potevoks. Det beskytter og plejer hundens poter, så de har en god modstandskraft over for omgivelserne. 

 


Klip IKKE pelsen helt kort

Nogle hundeejere vil i god mening klippe deres hund, inden de tager den med på sommerferie. Man tænker måske, at hunden vil få det for varmt med alt den pels og vil derfor klippe hunden kort. Dette er dog ikke at anbefalet, da pelsen faktisk beskytter huden mod solen. Hvis man klipper hunden, er der risiko for, at hunden bliver solskoldet, hvilket vil være til stor smerter og gener for hunden. Er man i tvivl om hunden skal have udført pelspleje inden afrejse, kan man opsøge sin lokale hundesalon og få hjælp til pelsen. 


UV beskyttelse

Solcreme til hunden er ikke en dum ide, hvis I er meget ude i direkte sol. Hunde med helt lys og tynd pels kan have stor gavn af solcreme. Hårløse racer skal især smøres grundigt ind, når solen er værst. Det anbefales, at man smører huden der hvor pelsen er tynd, og hvor huden er meget synlig. Det kan f.eks. være på næseryggen, på ryggen ved ældre og tyndpelset hunde, på toppen af hovedet, over øjnene og andre steder hvor pelsen ikke dækker huden grundigt. Det er vigtigt at understrege, at en hund med alm. pelssætning ikke behøver UV beskyttelse, pelsen skal nok beskytte hunden.


Hunden har brug for skygge

Tag det roligt selv om din hund halser med tungen i varmen - den køler bare ned. Tilbyd den frisk vand, skygge, kølige omgivelser, en svømmetur eller et område med aircondition. Hunde er gode til at regulere varmen, hvis blot de har de rigtige betingelser og får hjælp fra os mennesker. Slap af med din hund på ferien, men HUSK, at I holder ferie på din hunds betingelser. 


Rejseregler 

Hunden skal være ID mærket for at få udstedt et hundepas. ID-mærkning skal ske ved dyrlægen, inden hunden flytter fra opdrætter. Når hunden skal med på rejsen ud af Danmark, er der nogle regler, som man skal følge. Hunden skal have et pas. Passet er dit bevis for, at din hund er registeret i Dansk hunderegister. Det beviser også, at du har rabiesvaccineret din hund inden afrejse. Rabiesvaccinen skal gives senest 3 uger før afrejse, og skal være stemplet i passet af din dyrlæge, dette er de gældende regler for EU lande. Hvis turen er uden for EU kan reglen være en anden og man skal derfor ALTID undersøge hvilke regler der gør sig gældende for vaccination i det land man ønsker at rejse til. Undersøg gerne hvilke regler der er gældende for de lande I skal færdes i, også selvom I blot skal rejse igennem landet for at komme til jeres feriested. Det er altid en god idé at give hunden loppe- og ormekur inden afrejse, men det er ikke et krav i alle lande. 

FRI FRAGT FRA 399 DKK // FAST FRAGT 33,00 DKK TIL NÆRMESTE PAKKESHOP // LYNHURTIG LEVERING // 1-2 HVERDAGE // GOD KUNDESERVICE