Kundeservice er åben mellem kl. 9 - 16

Vi sender pakker på alle hverdage, bestilt senest kl 16:00
Tilbage til webshop

Når din hund skal vaskes

Vi starter på trimmebordet, får børstet pelsen godt igennem for filter. Det er aldrig godt, at bade en filteret hund, det bliver det kun værre af. Derfor skal alle filter i pelsen fjernes, inden man starter på badet. Når alle filter er væk og hele pelsen gennembørstet, så kan der startes op med vand og sæbe.

Hunden løftes op i et badekar, hvor den bliver skyllet godt igennem med tempereret vand. Derefter vaskes pelsen med sæbe egnet til hundens pels type. Sæben skylles grunddigt ud, hvorefter der påføres balsam i pelsen. Balsam gør udrednings arbejdet lettere efter badet, og det giver pelsen et blank og blødt resultat.

Ved ruhåret racer bruges der ikke balsam, da pelsen helst skal holdes ru og stiv til trimning. Ruhåreret racer bades ikke inden trimning. Det anbefaledes, at man ikke bader sin ruhåret hund 14 dage FØR trimning, og 14 dage EFTER trimning.

Når hunden er færdig vasket, er det tid til at blive tørret godt. Først tørres hunden med 2 store håndklæder. Derefter føntørres den samtidig med, at den børstes igennem. Først når hunden er helt tør og gennembørstet kan vi gå videre til, klipning eller få hunden afleveret til ejer.

Trimning af ruhåret racer

Når man trimmer en ruhåret hund, så er det vigtig at hunden ikke er badet 14 dage før og 14 dage efter en trimning. Hvis man bader hunden inden man trimmer den, så vil pelsen blive blød. De døde hår er sværre, at trække ud og det kan gøre ondt på hunden. Når man trimmer en hund, så fjerner man den døde pels med en trimme kniv, en pimp sten, og trimme fingre.

Poter, under maven, og andre sarte områder klippes med udtyndersaks. Din ruhået hvalp bør trimmes første gang, når den er 4 – 5 måneder gammel.
Nogle hunde har ikke en god trimme pels, den kan være ødelagt af maskine klipning, være svækket af allergi, alderdom eller sterilisation. Der vil jeg anbefale at vi trimmer det pels der er klar til at blive trimmet, resten af pelsen bør klippes med udtyndersaks.

Det er en god ide at få din hund trimmet hver 4 måned, for at holde trimning ved lige. Sådan sikre du at pelsen bliver bedst mulig trimmemoden, så hårene er klar til at blive trukket ud. Det er ikke alle ruhåret racer der har ens pels sætning, det er forskelligt fra hund til hund. Hvis man venter for længe med at få sin hund trimmet, så kan pelsen blive tyk og tung. Det kan have store gener for hunden, da den under dækpelsen som man trimmer væk, er dækket med et tykt lag underuld. Hunden kan få kløe, komme til at lugte fra pelsen og mange andre ting kan genere hunden hvis den ikke bliver trimmet.

Klipning med maskine

Der er rigtig mange hunde der bliver klippet med maskine. Der er rigtig mange gode fordele i at bruge en klippe maskine på langt de pleste hunde som puddel, bomuldshunde mm. Arbejdsgangen er kort og simpel, og det giver nogle fordele for hunden, at den ikke skal vente så længe. Når man klipper med maskine, bruges der afstandsstykker passende til hver enkelt opgave. Afstandstykkerne skiftes flere gange undervejs, så man kan få et godt slut reslutat under maven, på benene og poterne. Langt de fleste racer vil blive klippet med udtynder saks på ørene, i ansigt og på bagpartiet.

Klipning med saks

Når en hund klippes med saks, opnås et perfekt slut resultat. Hvis pelsen skal stå flot og perfekt klippet, så er det en god ide at klippe med saks. En maskine klipper også godt, men det er svært at lave helt skarpe kanter ved hoved, poter og øre. Nogle hunde bryder sig heller ikke om at blive maskine klippet, derfor kan det være en ide at starte med saks så hunden får en god oplevelse. Når en hund klippes udelukkende med saks, så vil arbejdsgangen også tage en del længere tid end en maskine klipning. Sakse klipning bruges ofte på udstillings hunde, bomulds racer og andre racer hvor hundens frisuren skal sidde lige i skabet.

FRI FRAGT FRA 399 DKK // FAST FRAGT 33,00 DKK TIL NÆRMESTE PAKKESHOP // LYNHURTIG LEVERING // 1-2 HVERDAGE // GOD KUNDESERVICE