Chat with us, powered by LiveChat

Tips og trick til vejning

Vi kender det alle, at man pludselig bliver i tvivl om, hvad hunden vejer. Her er et par simple trick som du kan bruge der hjemme.

Du skal bruge en almenlig badevægt som de fleste har på badeværelset. Stil vægten stabilt og med god plads omkring. Løft din hund op i favnen og stig herefter på vægten. Ved store hunde kan det være en fordel, at være 2 til vejning. En til at løfte hunden og en til, at aflæse vægten. Store hunde løftes ved, at holde rundt om forben og bagben. Løft hunden så du holder armene godt rundt om kroppen.

Når du har aflæst vægten, stiger du på igen uden hund og aflæser din egen vægt. Her efter trækker du det sidste tal på vægten fra det første tal, og du har nu hundens vægt.


Eksempel

Hund og ejer VÆGT: 58,2 kg

Ejer uden hund: 51,7 kg

Regnestykke: 58,2 – 51,7 = 6,5 kg (hundens vægt)


Vejning af hvalpe og små hunde

Du skal bruge en køkken vægt og en stor skål. Stil skålen på vægten og tænd herefter vægten. Husk at sikre dig at vægten står på gram. Når din vægt er indstillet til 0g med skål, sætter du hvalpen, hunden eller katten op i skålen. På den måde kan du nemt og hurtig veje dit dyr der hjemme. 


Tips til kontrol med vægten, tænderne mm. 

Find en gammel notes bog, dyrets sundhedsbog eller lign. Her kan du skrive dato og vægt, så du let kan holde øje med vægten. Du kan også med fordel skrive i bogen hvornår der er renset tænder, klippet negle, været til hunde frisør eller lign. På den måde har du altid styr på hvornår der sidst blev renset tænder, hvornår den sidst fik klippet negle eller hvornår i sidst besøgte jeres lokale hundesalon. 

Badevægt til vejning

Vejning af hund der hjemme kan gøres, på en almindelig badevægt. Ved små og mellem store hunde kan man godt aflæse vægten mens man løfter hunden. Ved store hunde er det en fordel hvis man er 2 mennesker om vejning - en der løfter hund, en der aflæser.

Sådan løfter du din hund under vejning

Hvis man løfter hunden i denne position, kan man løfte store hunde helt op til 40+kg.